Ex-Made

In de laatste fase van de detentie kunnen gedetineerden onder bepaalde voorwaarden "buiten" de muren werken. Zoekt u iemand die van aanpakken weet, zo aan het werk kan en ook nog eens voor een aantrekkelijk tarief werkt? Dit is allemaal mogelijk via Ex-Made. Uiteraard vragen wij enig perspectief op een echte betaalde baan en een stuk gezamenlijke begeleiding.

Streng selectieproces

Natuurlijk mag niet iedere gedetineerde zomaar buiten de muren van een inrichting aan de slag. Gedetineerden komen alleen in aanmerking als ze gemotiveerd zijn, zich goed gedragen en bijna vrijkomen. Ze mogen in bepaalde gevallen zelfstandig reizen en werken. Anders doen zij dit onder begeleiding. In-Made vervult tijdens de detacheringsperiode de rol van werkgever en handelt dus alle administratieve zaken af.

Gemotiveerde medewerkers

"Werken met gedetineerden... is dat nu wel een goed idee?" zult u zich misschien afvragen. Het antwoord op deze vraag is absoluut "Ja!". De gedetineerden die wij selecteren zijn namelijk zeer gemotiveerd om na detentie hun leven in goede banen te leiden. Dat betekent dat ze graag voor u aan het werk gaan. Zo kunnen zij de juiste ervaring opdoen die hun kansen op de arbeidsmarkt straks na detentie aanzienlijk verbeteren.

Voor wie werkt Ex-Made?

Onze (bijna ex-)gedetineerden zijn inmiddels op verschillende plaatsen - met succes - aan het werk gegaan. Maar we staan altijd open voor nieuwe mogelijkheden voor Ex-Made.

Een paar voorbeelden

  • Lasser
  • Hovenier /medewerker onderhoud
  • Productiemedewerker
  • Heftruckchauffeur/logistiek medewerker
  • Schilder
  • Schoonmaker

Van In-Made naar Ex-Made