Project Werk via Sport op shirts FC Utrecht

Project Werk via Sport op shirts FC Utrecht

Tijdens de voetbalwedstrijd FC Utrecht – Willem ll van 27 januari jl. stond ‘Werk via Sport’ eenmalig op de achterkant van de shirts van de spelers van FC Utrecht én op de reclameborden langs het veld.

Sponsor Tele2 stond de ruimte op het shirt af aan DJI om aandacht te vragen voor het project Werk via Sport. Dit re-integratieproject heeft als doel om via de inzet of betrokkenheid van een sportvereniging een (betaalde) baan te vinden voor (ex-)gedetineerden. Projectleider Gerko Brink vertelt: “Veel verenigingen zijn op zoek naar vrijwilligers en diverse gedetineerden zijn op zoek naar werk, maar ook naar een nieuw sociaal netwerk. Een voetbalclub is vaak een warm nest en biedt een nieuw en schoon sociaal netwerk. Door via de shirts van FC Utrecht aandacht te vragen voor het project, hopen we meer sportclubs en verenigingen te enthousiasmeren om gedetineerden te helpen goed terug te keren in de maatschappij.”

Landelijk gezien namen de laatste 4 jaar al 230 gedetineerden deel aan het project, waarbij 68 deelnemers zelfs zijn doorgestroomd naar betaald werk via het netwerk van de vereniging. Er wordt samengewerkt met ongeveer 50 sportverenigingen, voornamelijk betaald voetbalorganisaties en amateurverenigingen.