Opening Fabriek 2.0 van PI Almelo groot succes!

Opening Fabriek 2.0 van PI Almelo groot succes!

In Almelo werken mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt samen in 'De Fabriek'.

In De Fabriek slaan onder aanvoering van PI Almelo vier ketenpartners de handen in elkaar om mensen - met een zeer grote achterstand tot de arbeidsmarkt - te helpen bij hun reïntegratie: Gemeente Almelo, Sociale Werkvoorziening, Reclassering Nederland en Dienst Justitiële Inrichtingen.

Gedetineerden van In-Made kunnen hier onder de naam Ex-Made "buiten" werken in de laatste fase van hun detentie. Deze stap is enerzijds een beloning voor voorbeeldig gedrag "binnen" en is tevens bedoeld als stimulans voor de verdere ontwikkeling tot volwaardig werknemer.

Vanwege het grote succes werd op 20 mei een groter pand betrokken: De Fabriek 2.0. Bij de opening, door burgermeester J.H.M. Hermans-Vloedbeld, waren naast leden van Tweede Kamer en de top van DJI ook een groot aantal opdrachtgevers en andere geïnteresseerden aanwezig.

In dit nieuwe pand kunnen ruim 100 mensen samen werken en een volgende stap zetten in hun succesvolle reïntegratie. Hoewel de doelgroepen onderling van elkaar kunnen verschillen, verloopt de samenwerking al jarenlang zeer succesvol. De werkzaamheden bestaan uit een breed scala aan productie- en logistieke werkzaamheden.