King Nederland wint Europese Aanbesteding DJI

King Nederland wint Europese Aanbesteding DJI

Dienst Justitiële Inrichting (DJI) heeft de Europese Aanbesteding “Koffie, thee, creamer en suiker t.b.v. weekverstrekkingen” gegund aan King Nederland.

Het penitentiar productiebedrijf van DJI, In-Made, ontvangt voortaan maandelijks de koffie, thee, koffiecreamer en suiker van King. In-Made is het penitentiair productiebedrijf binnen DJI waar ingeslotenen werkzaamheden uitvoeren onder leiding van DJI-personeel. De weekpakketten met onder meer de koffie- en theebenodigdheden worden door ingeslotenen geportioneerd en ingepakt. De weekverstrekkingen worden vervolgens aan de DJI vestigingen geleverd.

Re-integratie

DJI beschouwt werk als een belangrijk onderdeel van de detentie. Ingeslotenen doen op deze wijze werkervaring op en wennen aan een vaste dagindeling. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Ze werken letterlijk aan een succesvolle reïntegratie in de maatschappij. Ex-gedetineerden met een baan vallen namelijk minder snel terug in hun oude criminele gedrag. DJI wil daarom zoveel mogelijk ingeslotenen aan het werk hebben en geeft op deze manier ook invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Efficiency

De bestaande relatie van King bij DJI wordt met het gunnen van deze aanbesteding nog verder uitgebreid. Naast deze producten voor de weekverstrekkingen levert King schoonmaakmiddelen en -materialen, hygiëneartikelen, catering/keuken disposables, keukenartikelen, medische gebruiks-/verbruiksartikelen en klein instrumentarium aan de locaties van DJI.

”Het leveren aan de markt van DJI-vestigingen is een zeer specifieke en dynamische opdracht. Door deze verbreding van de samenwerking kunnen we ons nog verder specialiseren in dit segment. De reductie van het aantal vervoersbewegingen, door onder meer het kunnen koppelen van orders, levert een groot voordeel op in het licht van MVO”, aldus Mario Bussink, Business Manager bij King Nederland.