PI Vught breidt 'supermarkt' uit

PI Vught breidt 'supermarkt' uit

Artikel in het Brabants Dagblad van 7 april 2017

Een cellenblok in de PI Vught

Ook gedetineerden hebben wel eens zin in een sigaretje, een zakje chips of blikje fris. Dat bestellen ze in de 'gevangeniswinkel'. De PI Vught heeft zo'n winkel en breidt deze fors uit. Meerdere gevangenissen willen namelijk van de dienstverlening van de Vughtse gevangenis gebruik gaan maken.

Volgens Robert Meijer, communicatieadviseur bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, wordt een leegstaande werkzaal grenzend aan de super bij de huidige winkel getrokken. De PI Vught heeft zelf 651 gedetineerden. Die kunnen in hun cel een winkellijst invullen en producten bestellen. Daarnaast levert de PI Vught op dit moment al boodschappen aan de gevangenissen in Dordrecht, Krimpen aan de IJssel en het detentiecentrum in Zeist. Per 1 juli komen daar de PI Nieuwegein en Nieuwersluis bij. "Het gaat om gevangenissen die zelf geen winkel hebben of hun winkel hebben gesloten."

Ook de zwaarbewaakte leefafdeling LA9, waar onder andere terroristen en Beheersproblematische Gedetineerden (BPG) verblijven, wacht een bouwkundige aanpassing. "De grote recreatieruimte wordt voorzien van wandjes waardoor een apart sport- en een kookgedeelte ontstaat."

Door: Miranda van Houtum in Brabants Dagblad